“Продукт дизайн за интериора”

Продуктовият дизайн – на фокус в Клуб на дизайнера през декември

Асоциация на интериорните дизайнери в България ви кани на последното за годината издание на Клуб на дизайнера.

Събитието “Продукт дизайн за интериора” ще се проведе на 17 декември 2019 година, от 19.00 часа, а домакин е компанията DFD Group – DIKOVI & DIMITROVI FAMILY.

В дискусията по темата своя опит ще споделят:

Симона Грошевска – Si Design Studio, Димитър Палански – Paladim Handmade, Илиан Милинов Дизайн Студио, Studio Zappriani и Рени Пилософ-Бахнева – жудожник и текстилен дизайнер.

Къде е границата между „продукт“ и „дизайнерски“? Как се свързват дизайнери и производители? Каква е стойността на дизайнерския продукт и как той се продава?

Това са само част от въпросите, които ще зададе инж. Валтер Стайков – търговски директор на Стилстрой Трейдинг, който влиза в ролята на модератор на Клуб на дизайнера.

Добавена стойност на събитието е кратката лекция на Ина Тончева – съосновател на агенция за дигитален маркетинг The Indigitals и трейнър в Telerik Academy на тема: Всичко започва с историята. Или как да развиваме бранд едновременно с продукта си?

Вход: 20 лева /10 лв. за студенти, безплатно за партньори на АИДБ/

Програма:

18:30 ч. – 19:00 ч. Регистрация

19:00 ч. – 19:10 ч. Откриване: Гена Събева, председател на АИДБ, и Евелина Димитрова, Innovation & Trade Manager DFD Group

19:10 ч. – 19:30 ч. Всичко започва с историята. Или как да развиваме бранд едновременно с продукта си? Лектор: Ина Тончева

19:30 ч. – 21:00 ч. Дискусия “Продукт дизайн за интериора”

21:00 ч. – 22:00 ч. Коктейл

Участници:

Симона Грошевска /Si Design Studio/

Серията светещи мебели Farfalle, помощната маса Loop, масичката Help Me и купата за плодове Hats off са част от продуктите на инж. дизайнер Симона Грошевска. Работи с различни материали: метал, дървесина, мрамор, инокс и карбон, за да постигне максимален резултат на продукта.

През 2019 година дизайнерката участва в най-мащабното изложение за дизайн в Близкия Изток ”Middle East Design and Hospitality week” в Дубай, където получава покана от организаторите на IDF Oman’s Only Design Event да участва като гост-лектор на Конференцията за Дизайн “Design Talks”.

Илиан Милинов Дизайн Студио

Сред проектите на Илиан Милинов неизбежно се отличава SEATTABLE, който печели „Стол на годината” в Италия през 2002 година. Успех в кариерата му носи и окачваемият сгъваем стол Hang Stool – комбинация между мултифункционалност и нестандартни приложения.

В богатото портфолио на дизайнера обаче ще срещнете разнообразие от продукти – от тест за бременност, през спортен автомобил и табуретка до медицинска техника и устройство, което да преобразува кинетичната енергия от детска люлка в wi-fi.

През 2008 г. Илиан създава свое студио за дизайн и работи за редица български и чуждестранни фирми. Сред десетките международни признания е и RED DOT design award – награда, която дизайнерът печели четири пъти.

Studio Zappriani

Studio Zappriani предлага изработка на индивидуални интериорни осветителни решения.

Боги и Ния Запрянови стартират дейността си през 2012-та година в Грац, Австрия, позиционирани в сегмента на високия клас ръчно изработено абажурно осветление, а от края на 2013-та се завръщат в родният Казанлък, пренасяйки там дейността на студиото. В 2017-та се местят в София. Работят пълноценно с архитекти, интериорни дизайнер, строителни инвеститори и крайни клиенти от България и цяла Европа.

През март 2019 година Studio Zappriani спечели „Първо място – Избор на журито“, на изложението „Българска мебел на годината“ в Интер Експо център (чиито съорганизатор е издателкска къща Бисмар), с авторския модел Lampion.E, дизайн и разработка на Боги Запрянов.

Димитър Палански – Paladim Handmade/

Димитър Палански изработва осветителни тела и аксесоари от естествени материали като дърво, канап и др. Сред уникалните му творения са настолни и нощни лампи и стенни часовници, които могат да бъдат както добър завършек, така и началото на един интериор. Всяка от творбите се изработва с внимание към детайла. Бавно, търпеливо и с усмивка Димитър сглобява парченцата едно по едно, съчетавайки практичното с красивото.

Рени Пилософ-Бахнева

Рени Пилософ-Бахнева работи в България, САЩ и Европа за различни текстилни фабрики и дизайнерски студия. Сред тях са Leo Art Studio и Ellen Robinson Design – New York. През годините Рени прави редица самостоятелни и участва в колективни изложби за дизайн и за изящно изкуство.

Хоноруван преподавател е в Националната художествена академия, специалност Текстил – изкуство и дизайн.

Ина Тончева

Ина Тончева е съосновател на агенция за дигитален маркетинг The Indigitals и трейнър на програмата по дигитален маркетинг в Telerik Academy. Преди да създаде своя агенция, комуникира технологични продукти в компании като Telerik и Chaos Group (V-Ray). Води обучения по маркетинг за различни аудитории, включително творчески. Едно от първите и обучения с няколко поредни издания е на тема „Как да продаваме и маркетираме творчески продукт”?

За DFD Group

DFD е съкращение от имената на семействата, започнали бизнес приключението през 2001 г. – Дикови и Димитрови. Преминали през различни дейности, днес те се фокусират върху производство и търговия с метални изделия. DFD извършва обработка на метали от А до Я: огъване, рязане, пробиване, щампосване, струговане и фрезоване. Екипът от професионалисти покрива пълния обхват на заваръчните услуги. Фирмата предлага на своите клиенти прахово боядисване, галванизация, шлайфане и температурна обработка. DFD поема пълния производствен цикъл на даден продукт: от концепцията до производството, подготовката и въвеждането в търговската мрежа, опаковане, съхранение, експедиция и проследяване.

Линк към събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/aidb.bgOfficial/

Остави коментар

Имейл адреса Ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета за отбелязани с *