IFEX 2019

Екипът ни завърши своята мартенската обиколка на мебелните изложения в югоизточна Азия със замах в столицата на Индонезия, Джакарта и тазгодишното издание на Indonesia International Furniture Expo (IFEX) 2019.

Наскоро медиите споделиха новината, че управлението на Индонезия е взело решение Джакарта да не бъде вече столица на островната държава. Основните причини се знаят отдавна – предвижданията са, че до 2050 градът най-вероятно ще бъде под вода. Преместването може би ще отнеме десетилетие, а дотогава Джакарта отстоява своята позиция на административен и икономически център на най-многолюдната мюсюлманска държава в света. В центъра му между 11-ти и 14-ти март се проведе най-голямото индонезийско мебелно изложение IFEX.

Тази година събитието изпъкваше с рекордно увеличение на изложбената площ, благодарение на т.нар. открита зона Open Space, която бе изпълнена с 20-те щандове на разнообразни компании и техните продукти.  Участниците споделяха, че тази нова позиция им помага да привлекат вниманието на посетителите доста по-лесно още с влизането, а продажбите им по време на събитието са се увеличили с 50% сравнение с миналата година.

Интересът на изложителите към IFEX расте. Повечето от тях са такива, които взимат участие от години и се радват на добри резултати особено по отношение на продажбите и промоцията на продукти. Има и нови изложители, които искат да разширят своя пазар и да увеличат продажбите. Някои от новодошлите заявиха, че IFEX се е превърнало в едно от най-големите изложения на мебели и занаяти в света, като те вече са изразили интерес да се върнат на IFEX 2020.

„Продължаваме да насърчаваме нашите изложители да подобряват качеството на продуктите си по отношение на дизайна, технологията, финиша, опаковането, както и характеристиките им да отговарят на търсенето на купувачите ”, казва г-н Soenoto, председател на Индонезийската асоциация на мебелната промишленост и занаятите (HIMKI). Последната част е особено важна, защото стойността на направените сделки след края на изложението е дои по-висока от тази на сделките, сключени по време на събитието. IFEX 2019 успя да отчете обща стойност на напраните сделки от 1.270 млрд. долара., като привлече над 12 000 посетители и купувачи от цял свят.

Тези статистики обаче не са основната цел на IFEX. Изложението е прозорецът, който показва растежа на мебелната и занаятчийската индустрия в страната и нейните възможности по отношение на дизайна, ръчната изработка, качеството на материала и изобилието от суровини и човешки ресурси в Индонезия. Очакванията са, че IFEX ще се превърне в мебелен хъб не само в Индонезия, но и в региона на Югоизточна Азия като част от мартенския изложбен сезон всяка година. По този начин събитието ще помогне на играчите в мебелната и занаятчийската индустрия в цялата страна да установят връзки и взаимодействия с купувачи в Югоизточна Азия и останалия свят.

Още информация за резултатите на IFEX 2019 и какво може да очакваш през 2020, посети www.ifexindonesia.com или следи новините в идните броеве на ДМТ.

Остави коментар

Имейл адреса Ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета за отбелязани с *